Sprężyny i amortyzatory do O1 HB

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Odd
    Classic
    • 2015
    • 4

Tutaj mamy interesujący swap z 1.8T 150KM na 3.2 V6 biturbo

Auto w chwili obecnej dysponuje moca 595PS oraz 650Nm na maxymalnym doładowaniu 1.1bara
  • wywar
    Classic
    • 2013
    • 17

Witam. Obecnie pomykam na gwincie budżetowym AP. Po pół roku użytkowania zawias chyba powoli zaczyna się kończyć - praktycznie na każdym dołku dobija i jazda stała się bardzo niekomfortowa. Planuję zakupić zestaw sprężyny + amory i rodzi mi się parę pytań. Mam do kupienia w dobrej cenie sprężyny Eibach ProKit tylko ,że do kombi, a ja mam hatchback-a. Sprzedawca w IC twierdzi ,że będą pasować. Do kombi mają 1020kg nacisku na tył ,a do HB 1000kg i tylko tym się różnią - moje pytanko czy jest tak faktycznie (żebym nie wyszedł na tej promocji do tyłu ). Drugie pytanko dotyczy amorów. Myślałem o B6 ale rozmawiałem z paroma osobami i mówią żebym się nie zdziwił jak będę miał podobnie twardo jak na gwincie. Chodzi mi też po głowie seria od RS-a lub golfa GTI , Leona. Streszczając moje wywody pytanie brzmi: czy sprężyny Eibach ProKit do O1 Kombi będą pasowały do O1 HB? I jakie amory kupić do tych sprężyn żeby znaleźć równoważnie między "deską" a "tapczanem"? Pozdrawiam.

Komentarz

• dzygi
      Drive
      • 2011
      • 91

Kolego i jak zakupiłeś sprężyny? pasowały z Kombi do HB??
      Auto: Octavia 1 1.9 TDI AHF 110KM 2000r
      ---
      Pomogę - Kasowanie Błędów Nowy Dwór Maz i okolice
      OPEL (OP-COM do 2010) i VAG (VW Audi Skoda Seat do 2004 - czasami do 2010)

Komentarz

• wywar
        Classic
        • 2013
        • 17

Tak. Pasowały z kombi. Kupiłem amory KYB USR i do tego ten zestawik Eibach-a Prokit. Wiadomo ,że nie ma już takiego wyglądu jak na gwincie, ale teraz jazda to czysta bajka.

Tutaj po założeniu.

Komentarz

• BASTIAN001
          L&K
          • 2013
          • 1177
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mam kilka pytań dotyczących tylnych sprężyn.
          Czy sprężyny w Golfie IV kombi są takie same jak w Octavii I kombi..? i czy jest jakaś różnicach w tych sprężynach w zależności od silnika (mam na myśli benzyna a diesel)..?
          Po za oryginalnymi jakiej firmy sprężyny polecacie...? Nie mam na myśli sportowych.

Komentarz

• zsolpyw
            Elegance
            • 2012
            • 897

wywar,
            Nie polecalbym wstawiania kompletu z combi. Moze Ci przod wywindowac i odlecisz

za to sam tyl z combi ok, podniesie sie koza, po zaladowaniu nie bedzie siadac.
            Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył

Jeżdżę w blasku
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092

Komentarz

• wywar
              Classic
              • 2013
              • 17

Już mam kawałek czasu komplet z kombi. przód to to samo - w bagolu wożę trochę śmieci więc może to być na +.

Komentarz

• BASTIAN001
                L&K
                • 2013
                • 1177
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Przód zostanie na starych.
                Chcę tylko ponieść tył. Zastanawiałem się nad wstawieniem sprężyn z Golfa IV kombi.
                Czy jest jakaś różnicach w tych sprężynach w zależności od silnika (mam na myśli benzyna a diesel)..?

Komentarz

• b-bar01
                  Elegance
                  • 2007
                  • 985
                  • Octavia I (1U2)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

BASTIAN001,
                  w/g tego katalogu tył kombi w golfie i O1 ma inne numery
                  Proszę zamawiać wysokiej jakości sprężyny przemysłowe od specjalisty w dziedzinie sprężyn technicznych. Wyprodukowane zgodnie z surowymi wytycznymi bezpieczeństwa. Proszę złożyć zamówienie!
                  *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• BASTIAN001
                    L&K
                    • 2013
                    • 1177
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Sugerując się tym katalogiem wychodzi na to że te sprężyny nie są zamienne tylko że są to zamienniki...

Komentarz

Pracuję...